الکتروموتور ترمز دار گوانگلو


الکتروموتور ترمزدار از جمله الکتروموتور‌های بسیار معروف میباشد که میتوان در زمان دلخواه

استارت و استاپ آن را تعیین کرد. نام دیگر الکتروموتور ترمزدار، موتور کلاچدار یا دینام

کلاج‌دار است. موتور الکتریکی ترمزدار در انواع بالابر‌ها و آسانسور‌ها کاربرد دارد. از

پرکاربرد‌ترین این محصولات میتوان به الکتروموتور ترمزدار سه فاز اشاره کرد. البته الکتروموتور

ترمزدار تکفاز نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است

انواع موتور الکتریکی ترمزدار



در هنگام کار با برخی از موتورهای الکتریکی پس از خاموش کردن موتور، محور باید بایستد. درصورتی که این کار انجام نشود، ممکن است موجب اختلال در دستگاه شود. بنابراین استفاده از ترمز برای این موتور‌ها امری ضروری میباشد. الکتروموتور ترمزدار به گونه‌ای طراحی شده که پس از قطع اتصال برق، دستگاه بلافاصله از حرکت می‌ایستد. در این صورت اختلالی در دستگاه ایجاد نخواهد شد. این محصولات انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

ترمز مکانیکی



ترمز مکانیکی به صورت الکترومکانیکی کار می‌کند. در طراحی این ترمزها از 2 دیسک استفاده شده . یکی از دیسک‌ها ثابت و دیگری به شفته اصلی الکتروموتور متصل میباشد. توجه داشته باشید که دیسک‌های استفاده شده در ترمز مکانیکی به وسیله لنت و فنر به یکدیگر متصل شده‌اند. از ترمز مکانیکی در آسانسور‌ها و بالابر‌های نفربر و دستگاه های باربر استفاده می‌شود.



ترمز به وسیله اینورتر یا درایو موتور



بهترین و استاندارد‌ترین نوع ترمز در میان ترمز‌های لحظه‌ای در الکتروموتورها این مدل است. ترمز به وسیله اینورتر یا درایو موتور به میکروپروسسور‌هایی مجهز است که برنامه ریز بوده و به وسیله کاربر این پارامتر‌ها اعمال می‌شوند.

ترمز جریان مستقیم DC



از این ترمز‌ها برای توقف آنی استفاده می‌گردد. مدار اتصال ترمز چند ثانیه بعد از استپ الکتروموتور در مدار باقی می‌ماند. استفاده از این ترمزها در گیربکس‌های شافت توصیه نمی‌شود؛ زیرا گیربکس‌های شافت به طور مستقیم در زیر بار توقف می‌کند و الکتروموتور به دلیل فشار شروع به دوران خواهد کرد.

ترمز جریان معکوس



در ترمز جریان معکوس، تغییر جهت گردش در موتورهای سه فاز با تعویض جای دو فاز امکان پذیر میباشد. همچنین در موتورهای تک فاز با تعویض یکی از دو سر سیم پیچ اصلی جریان معکوس اعمال خواهد شد.